UV spotlakk er en elegant måte å skille seg ut fra andre trykksaker på. Lakkering av bestemte felter på et ark kan benyttes av praktiske grunner ved utsparing av skrivefelt på hellakkerte omslag eller som en effekt. Bare fantasien setter grenser!

Hva er UV spotlakk?

UV spotlakk betyr at deler av en trykksak blir dekket med lakk. “UV” viser til at ultrafiolett lys anvendes for å herde lakken svært raskt. Lakken inneholder stoff som reagerer på de spesielle lysbølgene, slik at det hurtig dannes en beskyttende hinne. UV lakk fås både i matt, blank og glanset type.

Hva brukes UV spotlakk til?

UV spotlakk kan brukes på alt fra hvite kartonger til fargede trykksaker, men benyttes oftest på sistnevnte overflater. Dette forsegler fargen, gjør den mer skinnende og beskytter overflaten mot fuktighet og annen skade. Lakken tørker straks den blir utsatt for UV-lys, noe som gir høy presisjon i merkingen av områder på trykksaken.

Matt visittkort med UV spotlakk for å fremheve bokstavene i firmanavnet.

Noen forslag:

 • – Matte visittkort med blank logo
 • – Brosjyrer med blanke mønstre
 • – Katalogforsider med blanke detaljer
 • – Postkort hvor deler av et bilde fremheves

 

Det vanligste er å lakkere et bilde, bokse inn tekstfelter, eller logo for å fremheve elementet. Omvendt kan man lakkere alt annet enn det man ønsker å fremheve. Eksempler på mer avanserte varianter er mønstre og tegninger, som blir flott på større flater.

Dersom rasteret er grovt nok (5 l/cm) kan vi trykke bilder med lakken. Man kan også oppnå morsomme effekter ved å lakkere et motiv eller mønster oppå et lakkert bilde, altså to strøk, men med forskjellig trykkform.

Tilgjengelig i alle glansgrader

UV spotlakk er tilgjengelig i alle glansgrader, som ruglete/struktur og som reliefflakk, en lakk som benyttes for å få et svært opphøyd og blankt trykkbilde. Reliefflakk kan også benyttes til blindeskrift.

Som regel vil det gi best effekt å benytte UV spotlakk på et mattbestrøket papir.

Har du spørsmål om UV spotlakk, eller ønsker du å få et tilbud på en jobb hvor spotlakkering behøves?

Kontakt oss

Ta kontakt på 23 03 67 67 eller send en epost til post@spectra-offset.no – så kommer vi raskt tilbake til deg. Du må gjerne også benytte deg av skjemaet her på siden for eventuelle spørsmål du måtte ha.

Send oss melding

Spesialister på alt fra design til ferdig trykk

 • Vi kan hjelpe med design!
  Med vårt eget designstudio kan vi være med på hele trykkprosessen. Fra skissering av dine ideer frem til det ferdige trykkresultatet. Vi designer alt fra logoer til hefter og bøker.

  Les mer om grafisk design.

 • Spectra Offset kan hjelpe med trykk på flere forskjellige materialer.
  Vi trykker både digitalt og i offset. Vi kan derfor tilby både riktig pris, kvalitet og fleksibilitet til din trykksak.

  Som svanemerket trykkeri kan du også føle du også være trygg på at miljøet også ivaretas.

 • Vi kan hjelpe med grafisk ferdigstilling på flere forskjellige materialer.
  Skill deg ut med med UV lakkering for spennende effekter, spotlakker for å fremheve enkeltelementer og/eller PP folier for å beskytte trykket!

  Vi falser, stanser, blindpreger, foliepreger og stifter sammen.

 • Spesialiteter

  Spectra Offset har flere spesialiteter, som trykking på plast, matpapir, tyvek og klistremerker. Vi kan også hjelpe med hyllemarkører og vippetasser.
  Blant våre spesialiteter finner du:
  > Trykking på plast og UV trykk
  > Vippetasser og hyllemarkører
  > Matpapir / pølsepapir
  > Tyvek ark og konvolutter

  Les mer om våre spesialiteter.

 • Stanseriss

  Vi innehar stor ekspertise på stanseriss - til f.eks. vippetasser.
  Vi har stor ekspertise på stanseriss! Du kan laste ned våre standard stanseriss for vippetasser, hyllemarkører og omslagsmapper.

  Eller kontakt oss for spesialtilpasninger.

 • Lag visittkort

  bare ett klikk unna
  Klikk her
  Svanemerket er det offisielle, nordiske miljømerket etablert av Nordisk Ministerråd. Svanemerket stiller strenge krav til energieffektivitet, materialer som brukes, og til god holdbarhet.

  Har du spørsmål?

  Kontakt Oss