Etterbehandling

Etterbehandling – det er her man kan velge å skille seg ut fra andre! Det er mange muligheter; vi kan UV lakkere over hele trykkflaten, UV spotlakkere for å få frem enkelte elementer, PP foliere for å beskytte trykket med en blank eller matt plastfilm og/eller stanse ut motiver.

Etterbehandling med UV lakkering

Våre trykkmaskiner kan legge på matt eller blank UV lakk over hele trykkflaten. Dette gir mange spennende effekter og gir samtidig papiret en svært god beskyttende overflate både mot lys, vann og mekanisk slitasje.

UV spotlakkering

UV spotlakkering er lakkering av bestemte felter på et ark. Det kan benyttes av praktiske grunner ved utsparing av skrivefelt på hellakkerte omslag eller som en effekt. Bare fantasien setter grenser!

Det vanligste er å lakkere et bilde, eller tekst, eller logo for å fremheve elementet. Omvendt kan man lakkere alt annet enn det man ønsker å fremheve. Eksempler på mer avanserte varianter er mønstre og tegninger, som blir flott på større flater.

Dersom rasteret er grovt nok (5 l/cm) kan vi trykke bilder med lakken. Man kan også oppnå morsomme effekter ved å lakkere et motiv eller mønster oppå et lakkert bilde, altså to strøk, men med forskjellig trykkform.

UV spotlakk er tilgjengelig i alle glansgrader, som ruglete/struktur og som reliefflakk, en lakk som benyttes for å få et svært opphøyd og blankt trykkbilde. Reliefflakk kan også benyttes til blindeskrift.

Som regel vil det gi best effekt å benytte UV spotlakk på et mattbestrøket papir.

PP foliering

Laminering og PP-foliering er en del av vårt etterbehandlings-tilbud.Ved å PP-foliere papiroverflaten vil man få et glanset eller en matt overflate med høyere slitestyrke. PP folie gir trykksaken et eksklusivt preg, og er spesielt velegnet for visittkort, omslag til magasiner, kataloger, salgsprospekter og bøker.

Utstansing av motiver

Vi har egne maskiner som kan stanse ut forskjellige former og motiver. Det kan være alt fra sirkler og figurer til et hull for å se motivet på siden bak. Mulighetene er mange!

Ferdiggjøring

Ferdiggjøringsprosessen er der vi “setter” hele trykksaken sammen. De typiske mulighetene er renskjæring, falsing (bretting), stifting, spiralisering, trådinnbinding og limfresing.

 • Forespørsel

 • Spesialister på alt fra design til ferdig trykk

 • Vi kan hjelpe med design!
  Med vårt eget designstudio kan vi være med på hele trykkprosessen. Fra skissering av dine ideer frem til det ferdige trykkresultatet. Vi designer alt fra logoer til hefter og bøker.

  Les mer om grafisk design.

 • Spectra Offset kan hjelpe med trykk på flere forskjellige materialer.
  Vi trykker både digitalt og i offset. Vi kan derfor tilby både riktig pris, kvalitet og fleksibilitet til din trykksak.

  Som svanemerket trykkeri kan du også føle du også være trygg på at miljøet også ivaretas.

 • Vi kan hjelpe med grafisk ferdigstilling på flere forskjellige materialer.
  Skill deg ut med med UV lakkering for spennende effekter, spotlakker for å fremheve enkeltelementer og/eller PP folier for å beskytte trykket!

  Vi falser, stanser, blindpreger, foliepreger og stifter sammen.

 • Spesialiteter

  Spectra Offset har flere spesialiteter, som trykking på plast, matpapir, tyvek og klistremerker. Vi kan også hjelpe med hyllemarkører og vippetasser.
  Blant våre spesialiteter finner du:
  > Trykking på plast og UV trykk
  > Vippetasser og hyllemarkører
  > Matpapir / pølsepapir
  > Tyvek ark og konvolutter

  Les mer om våre spesialiteter.

 • Stanseriss

  Vi innehar stor ekspertise på stanseriss - til f.eks. vippetasser.
  Vi har stor ekspertise på stanseriss! Du kan laste ned våre standard stanseriss for vippetasser, hyllemarkører og omslagsmapper.

  Eller kontakt oss for spesialtilpasninger.

 • Lag visittkort

  bare ett klikk unna
  Klikk her
  Svanemerket er det offisielle, nordiske miljømerket etablert av Nordisk Ministerråd. Svanemerket stiller strenge krav til energieffektivitet, materialer som brukes, og til god holdbarhet.

  Har du spørsmål?

  Kontakt Oss